• baner-1-feraboli
  • baner-1-feraboli

Feraboli


feraboli-logo-120U Cremoni u dolini rijeke Po u Italiji na 35,000 m2 tradicija je u fuziji sa modernim tehnologijama. Dolina rijeke Po uvjek je bila nerazdvojivo vezana za zemljoradnju, tamo se tlo obrađuje sa strašću i poštovanjem već generacijama. Danas 150 radnika proizvodi Feraboli strojeve, pogoni su smješteni u Via Bredina. Daljnja dorada koja zahtjeva preciznije radnje izmještena je u nedaleku tvornicu u Bonemerse. 

Povijest  120 godišnje kompanije Feraboli

feraboli_storia_01Bila je to 1880. godina kada je Luigi Ferfaboli, vođen ljubavlju za strojarstvom i poduzetništvom u Italiju uvezao prvi stroj za vršidbu. Ubrzo je započeo s proizvodnjom tih strojeva. Narednih desetljeća, aktivno se posvetio razvoju sve više tehnički naprednijih proizvoda. Svjestan sve većih promjena u agrikulturalnom sektoru, pokrenuo je proizvodnju stajske opreme i sustava za navodnjavanje.

Posao je preuzeo 1911.g. njegov sin Antonio. Poduzeće je naraslo tijekom prijašnjih godina i proširilo svoje aktivnosti i na susjedne provincije Brescia, Piacenza i Milan sa 52 mašine za vršidbu. Također je narastao i broj radnika. Dvadesetorici stalnih zaposlenika pridružilo se još 150 sezonskih radnika.

Proizvodnja je postala veća te su se proširili i na runjača kukuruza i univerzalne mlinove za agrikulturalnu uporabu. 1924.g. proizvodnja se premjestila na površinu od 20 000 m2 u Via Berdini. Tih godina proizvodile su se agrikulturalne mašine za prodaju a ne iznajmljivanje.

feraboli_storia_02Početkom Drugog Svjetskog Rata Dr. Luigi Feraboli koji je preuzeo posao od svog oca, dao je dodatni potisak proizvodnji i tehnološki još više unaprijedio dizala za stočnu hranu.

Proizvodnja još naprednije stajske opreme nastupila je odmah nakon Drugog Svjetskog Rata zahvaljujući uvozu pogona za mužnju iz Kanade. U istom periodu proizvodnja „celere“ je započela. Bila je to serija traktora sa alatkama raspona snage od 6 – 11 KS. Pedesetih godina Feraboli je napravio novitete koji su doprinijeli promjeni ruralnog talijanskog krajolika. Prvi berač kukuruza kombiniran sa odstranjivačem stabljika kukuruza, a u stočnoj sekciji, prvi sustav za automatski transport gnojiva. 1964.g. berač kukuruza i sustav za transport gnojiva postigao je veliki uspjeh u Francuskoj i Njemačkoj. Berač za stočnu hranu zvan „Jolly“ učinio je brand Feraboli poznat u cijeloj Europi.

feraboli_storia_03Slijedeći period obilježava kontinuirani rast kompanije koji je bio moguć radi sve inovativnijih i naprednijih proizvoda među kojima su: vagoni za stočnu hranu, puhala za utovar stočne hrane u visoke vertikalne spremnike, dvoredni berač za berbu usjeva i 1974.g. drljače. U to vrijeme kompanija je zapošljavala više od 200 radnika. Izvoz se uglavnom koncentrirao na Europu i Japan.

1980.g. Feraboli slavi svojih prvih sto godina. Izvoz je dosegao 70% proizvodnje te se proširio na Aziju i područje Južnog Pacifika.

Danas je predsjednik kompanije Francesko Feraboli, a lanac proizvoda je sve veći i raznovrsniji, te vam stoji na raspolaganju kako biste postigli što bolje rezultate ... crvena Feraboli mašina vas neće ostaviti na cjedilu.