GIMBRE

gimbre-LOGO-120" Kvalitetna tradicija "

Kompanija je osnovana 1946.godine u St Pierre d'Aurillac-u, u blizini Langona, u srcu vinograda Bordeaux-a u Francuskoj . Glavna aktivnost bila je obrada metala kovanjem, a mehanizacija u vinarstvu je u to vrijeme bila tek u svojim počecima. Kasnije, 1956.godine, GIMBRE se odlučio na proizvodnju lopata. Također u 1970-im GIMBRE ulaže u opremu, npr. kupnju strojeva za obradu lima, a posebice rastu izgradnjom zgrade od 4500 m².  S obzirom na stanje terena u vinogradarstvu u to vrijeme, potražnja je bila velika te je kompanija rasla. 1994. godine GIMBRE je promijenio ime i postao SO.MA.VIT. Te je tada imao 20 zaposlenika. Oprema koju su proizvodili bila je podijeljena u dvije glavne kategorije: prikolice i oprema za održavanje vinograda.

Prikolice: prikolice platforme sa bočnim stranicama, jednoosovinske prikolice za berbu grožđa i prikolice za otpad od berbe.
Oprema za održavanje vinograda: kosilice, tarupi, šišačice za izdanke u vinogradima, kultivatori tla u vinogradima...

Kompanija svoj uspjeh duguje svojoj reputaciji snage i izdržljivosti njenih proizvoda, isto kao i geografskoj poziciji usred vinograda Bordeaux-a. Zapravo, kompanija je locirana u vinogradima Entre-Deux-Mers, blizu poznatih berbi kao što su Saint Emilion i Sauterners.

GIMBRE je danas prisutan u svim Francuskim vinogradima, ali i vinogradima u Europi i svijetu.