Lemken

lemken-logo-120LEMKEN Njemačka tvrtka sa tradicijom od 1780. godine, najpoznatiji kao proizvođači visokvalitetnih plugova. Danas je njihva serija plugova “Smaragd” jedna od najkorištenijih modela plugova u Europi.
Kako demonstraciju tvrtke i plugova te ostalih strojeva pogledajte video: 

 

lemken-logo-120

MODELI PLUGOVA I TEHNOLOGIJE
JEWEL EurOpal VariOpal
Juwel EurOpal VariOpal 
VariTansanit Diamant EuroDiamant
VariTansanit Diamant 11 i 12 EuroDiamant
VariDiamant EuroTitan VariTitan
VariDiamant EuroTitan VariTitan


Optiquick tehnologija


DuraMaxx


Overload protection
Optiquick© Setting Sys
tem
DuraMaxx Overload protection

 

Innovation and tradition

LEMENK je 1870.g. osnovao  Wilhelmus Lemken kao željezaru. Tvrtka je još i dan danas obiteljski posao i još uvijek održava tradiciju svojih proizvoda koji su uglavnom nazvani prema dragom kamenju.

bhx-xx-lemken feldtag-01-jb-022005-001 bhe-xx-anbaupflug schlueter-01-jb-022003-001 bhe-xx-saatbettkombination deutz-01-jb-022003-001
 
Desetljećima su čuvene serije plugova, kao što su „Diamant“ i „Opal“, pridonosile napretku i produktivnosti agrikulture. Sa „Smaragd“ serijom, LEMENK je znatno poboljšao tehniku obrade tla. Danas je „Smaragd“ serija jedna od najkorištenijih sustava za obradu tla u Europi.
U zadnjih nekoliko godina LEMKEN je dokazao svoju kompetentnost u području standardne obrade tla, obrade strništa, drugih efikasnijih metoda obrade i precizne sjetvene tehnologije kroz veliki broj uspješno predstavljenih i prihvaćenih inovacija. Otkako su preuzeli proizvođača ratarskih prskalica „Jacob and RTS“, u 2005.g., LEMENK nudi još sveobuhvatniji program u području stručnne poljoprivrede.
Tvrtka radi pionirske korake u razvoju tehnologije oranja i predstavila je do sada inovacije kao što je „OptiQick“ podešavanje koje minimizira kosu vuču, „Titan“ seriju plugova sa 12 plužnih tijela za velike obradive površine i nedavno „VariTansanit“ hibridni plug koji kombinira prednosti nošenog i polunošenog pluga. Tvrtka je posvećena razvoju plugova koji će smanjiti troškove primene tla za one zemljoradnike koji su izabrali tu tehnologiju. 

Velik izbor različitih tipova plugova kao i mnogobrojne opcije omogućavaju izbor traktora i opreme za najrazličitije tipove zemjišta i veličine obradivih površina. Sa modelima plugova za traktore od 45 KS do 450 KS, sa različitim tipovima plužnih tijela, možete biti uvjereni da je kompanija LEMKEN spremna zadovoljiti sve vaše specifične zahtjeve.

Glavne prednosti LEMKEN plugova:

  • nošeni plugovi obrtači „Opal“ (2-6 plužnih tijela)
  • polunošeni plugovi „Diamant“ (5-12 plužnih tijela)
  • „Vari“ plugovi sa hidrauličnim podešavanjem radnog zahvata 
  • „Dural“ plužna tijela pojačane čvrstoće za duži radni vijek
  • Snažno kućište okretnog rama dizajnirano za dugotrajan rad. Dvosmjerni hidraulični cilindar, nezavisno podešavanje nagiba, ojačani ležajevi i produžen servisni interval
  • LEMKEN jedinstveni sistem podešavanja omogućava vam podešavanje zahvata prvog plužnog tijela i usklađivanje linije vuče traktora i linije otpora pluga nezavisno jedno od drugog uz istovremeno smanjivanje bočnih sila, habanja kao i smanjene potrošnje goriva kao posljedicu svega navedenog
  • mehaničko ili hidraulično osiguranje od preopterećenja
  • kompaktan dizajn za minimalne uvratnjake
  • opciono verzija za oranje van brazde